Skip to main content

La companyia Solfasirc neix fruit de la necessitat que senten diferents artistes de fusionar en un sol espectacle les seves respectives disciplines; artistes provinents del món de la música, l’audiovisual i el teatre, però amb un compromís final amb el món del circ. Responent a la crida d’en Biel Rosselló, l’ànima del projecte, s’han reunit i han constituït la companyia Solfasirc, una plataforma creativa que investiga la fusió de llenguatges escènics.

L’objectiu final d’aquesta companyia és crear un concert de circ, on els instruments són els propis elements dels acròbates, malabaristes, ballarins… Fusionar circ i música per fer-ne una mateixa cosa: Instrument de música o disciplina de circ?! En l’actualitat ja s’ha creat el primer instrument de circ: la bateria de rebot interpretada per malabarista! Un altre element és el contrabaix del funàmbul, on les cordes de l’instrument serveixen per caminar-hi, … o l’arpa gegant per contorsionista de l’aire…

“No deixem de jugar perquè ens haguem fet grans. Ens fem grans perquè hem deixat de jugar”      G.B. Shaw

Companyia

Solfasirc és una plataforma creativa que investiga la fusió de llenguatges escènics, peró també una companyia de circ que vol compartir les seves creacions amb el públic. I volem compartir-les com hem après a fer-ho: Des de l’escenari.

Constituït com a grup de treball a finals del 2005, en l’actualitat som, Biel al circ i la gestió i Delfi al piano i composició musical, tenim la sort d’estar acompanyats per els nostres estimats col·laboradors, artistes, tècnics, dissenyadors, informàtics… aquí sota podreu veure qui som i qui fa créixer aquest somni!

Descarregar Trajectòria

BIEL ROSSELLÓ

Director del Grup

Funambulista i malabarista entregat a investigar les arts del circ i l'escena, porta més de trezte anys d'experiència en produccions d'altres companyies i les seves personals. Motor de la companyia Solfasirc desde l'any 2005. Entusiasta de les novetats però amb aire clàssic, s'ha dedicat a ensinistrar els objectes i al públic: els seus fruits ja són a terra! “En l'art del risc, el sentit comú és el menys comú dels sentits”

DELFINA MUÑOZ

Pianista

La virtut de la música i l'intèrpret o el compositor és potser arribar a poder transmetre què passa en el món on vivim a la resta de la societat. És bàsicament la mateixa que a las resta de les altres activitats artístiques, amb la diferència que la música, igual que el silenci, és universal. Per això m'agrada treballar amb gent d'altres escenaris artístics on la música té molt a dir sense adonar-nos.

Col·laboradors Actuals

Gabrielle Niss

Difussió activitats de la cia a França

"La cultura per viure, viure per la cultura !". Ella és la nostra mare, que ens acompanya en els bolos!

Diane Fisher

Acròbata

Antoine Dagallier

Violinista

Violinista des dels 6 anys, s’ha format com a tècnic de so, tot i que ràpidament s’ha dedicat a la interpretació i composició musical. Apassionat per tota forma nova d’instrument, es dedica a crear els seus propis instruments amb materials reciclats. Ha composat i creat per curtmetratges i diverses companyies d’espectacle en viu. És en el seu projecte personal « Bric a Brac Orquestra », basat en el concepte d’home orquestra en fix, on aprofundeix el treball de curiositats sonores i instruments d’autor.

Pascale Diseur

Directora

Pascale Diseur comparteix la seva vida profesional amb la dansa i el teatre, tant com a intèrpret, directora i coreògrafa, sempre seguint la línia artística de la dansa teatre. Ella es la creadora dels espectacles de la companyia « La Main Qui Parle » on mescla text, cos i musica. Ella ha col.laborat amb Solfasirc per l’acompanyamnet artístic i posada en escena del Dékoncert i Filobal, així com participant en el projecte de circ al hospital creant « foul’art de Lune » i acompanyant a la cia en adaptacions de text al Francès.

Cedric Menager

vidéaste

20 anys d’experiència en audiovisuals. Vaig començar com a editor i grafista de vídeo en el sector de la comunicació d’empreses i esdeveniments. Després d’uns anys vaig treballar com a realitzador vídeo per a projectes artístics. Per Solfasirc, he realitzat el disseny gràfic, fotos i vídeo de “Le Dékoncert” i el vídeo a “Entre Pinces”. També he participat en la creació del projecte de circ social en hospital « foul’art de Lune » (cartell, fotos i vídeo).J’ai été aussi intervenant artistique sur le projet Culture & Santé avec l’hôpital de Saint Laurent du Pont.

Florian Lyonne

Tècnic de so i llums

Va conèixer Solfasirc en una carpa del festival de Chalôn el 2017. A partir d’aquesta trobada, Florian es va incorporar a l’equip convertint-se en el responsable tècnic de la companyia a França. S'encarrega de tots els aspectes tècnics de so i il·luminació, així com dels muntatges de la carpa.
Però en el seu temps lliure, quan no enlluerna a ningú ni ofereix unes magnífiques realimentacions amb els seus micros, la seva passió es córrer per les muntanyes.

K-bestan

Artista de circ i codirector de la companyia “Les Petits Détournements”.

El 2007, Francis entra a l’escola de circ “Arc en Cirque” (Chambéry) per especialitzar-se en malabars i manipulació d’objectes. Durant dos anys crea les bases de la companyia “Les Petits Détournements” amb Gaël Lefeuvre. Actualment, aquest entusiasta de la música, juga amb una desena d‘instruments, i escriu la majoria dels espectacles de la companyia.

Francis Thévenin

Artista de circ

En 2007, Francis intègre la formation artistique d’Arc en Cirque (Chambéry) en tant que jongleur, manipulateur d’objet. Pendant deux ans, il créé avec Gaël Lefeuvre les bases de ce que sera la compagnie Les Petits Détournements. Aujourd’hui, ce boulimique de la musique «touche» à une dizaine d’instruments dont la vielle à roue, l’accordéon diatonique, l’harmonica, la guitare et le yukulélé et co-écrit la majeur partie des spectacle de la cie.

Cédric Vampouille

Artista de circ

ALEIX RAMISA

Tècnic de Llums

Nascut a la Colònia Güell, s’inicia professionalment en la grabació i edició d'imatges en diferents cadenes de televisió així com també dins el món de la publicitat. Durant aquesta etapa també treballa com a dissenyador gràfic i fotògraf en prensa escrita i realitza varis projectes audiovisuals com ara videoclips, curtmetratges o vídeo-projeccions a títol personal i amb la productora Nomadreams. Donades les seves reiterades col•laboracions teatrals i circenses decideix estudiar al TTE per a formar-se com a tècnic de llums i so. Des de aleshores ha treballat principalment com a tècnic en teatre però també ha disfrutat amb la música en directe o la televisió.

MARC CANELLES

Guitarrista

Aquest músic-guitarrista, amb el títol superior de música en l'especialitat guitarra de jazz (Escola Superior de Música de Catalunya), mai no ha volgut estancar-se en cap estil musical concret. Així doncs, tant el podem veure tocant jazz, com en bandes de rock, funk, ... O fins i tot fent música en espectacles de circ com en el cas que ens ocupa: la companyia Solfasirc.

GERARD SARDÀ

Dissenyador Gràfic

Persones amb qui hem col·laborat

Mari Muñoz · Marc Pascal · Ferran Utzet · Jordi Puig · Enrico Missana ·  Andreu Sallés ·

Mar Gili · Rosa Colell · Michel Rousseau · Willy forestier · Maxime Gaulier

Amb el suport

+ 33 675 911 595 (Biel)